17 Mayıs 2013

Romanım Yayınlandı-Ağrının Öteki Yüzü


Ağrının Öteki Yüzü

Hiçbir şey fırtına kadar değiştiremez hayatları..

Ağrı'nın Öteki Yüzü, alışılmış bir dağcılık kitabı değil. Bu romandaki karakterlerin yolculuğu kendi içlerinde, kendi memleketlerinde başlıyor. Hepsinin ortak noktası yaşamlarını sorgulamaya başlamaları ve hayatlarındaki bazı şeyleri değiştirme arzuları.
Ulka Müller Almanya’daki ailesini geride bırakıp unutamadığı ilk aşkı Thomas’ı dağlarda aramak için Türkiye’ye gelmeye karar veriyor. Serpil, Gölcük’te yakalandığı depremin ardından Antalya’ya sığınıp zirvelere tırmanarak korkusunu yenmeye çalışıyor. Üniversitede arkeoloji okuyan Berfin ise Ağrı’ya kendisinden çok babası için tırmanmak istiyor. Adem öğretmen, terör nedeniyle hiç çıkamamış bu kutsal dağa, bu sefer vazgeçmek niyetinde değil. Mehmet ancak emekli olduktan sonra tanışabilmiş dağlarla, aradaki yılları kapatmak için tutkusunun peşinden koşmak isteyen gençleri eğitip yüksek zirvelere götürmeye adamış kendini. Kemal’in çocukluğu dağlarda geçmiş. Mehmet’le birlikte yaptığı birçok tırmanış dostluklarını iyice perçinlemiş. Altı aydır hazırlandıkları Ağrı çıkışını o da diğerleri gibi dört gözle bekliyor.
Ağrı Dağı’nın birleştirdiği bu insanlar kendilerinden bekleneni başarabilecekler mi? Aradıklarını bulabilecekler mi yükseklerde? İçlerinde yaşadıkları fırtınanın üstesinden gelebilseler bile dağın fırtınasına karşı koyabilecekler mi?
Romandaki her bir karakterle birlikte okuyucu da kendi yaşamını sorgulayacak, Ağrı’ya tırmanamasa da kendi zirvesini fethetmeyi deneyecek.
Bu kitap aynı zamanda dağcılık sporuna ilgi duyan gençler için yol gösterici bir kılavuz, bir rehber. Hepinize keyifli okumalar diliyorum.

Füsun Çetinel
Editör